Jag heter Kia Bergquist och bor i Nässjö. Här visar jag mina nätskulpturer och målningar.


Konsten har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Att få skapa och vara kreativ är fantastiskt roligt och stimulerande. Vid sidan av konsten så arbetar jag som tågvärd. Tidigare så har jag bl.a arbetat som massageterapeut och Qigong-instruktör och jag praktiserar qigong och yoga sedan cirka 20 år tillbaka, detta avspeglar sig säkerligen i min konst. Jag blir inspirerad ute i naturen och lyssnar oftast på musik i ateljén.


De senaste åren fascineras jag av att avbilda människokroppen och dess uttryck. Jag vill fånga en rörelse eller póse som förmedlar och uttrycker känslor, stämningar. Att man kan se och känna sinnesstämningen/själen i konstverket.


Skulpturerna formas i metallnät som fästs på duk, målade "träpannåer", ram eller på sockel av trä eller sten. De formas för hand och målas ibland efter formning. Det finns även, en för ögat dold ledbelysning med nätsladd som kan användas vid behov till de fristående skulpturerna.


Jag målar även på duk i blandteknik, där jag inspireras av det skulpturala och där människor/kroppar ibland finns med som motiv.


Det du ser gör jag själv, även inramningar och tillverkningen av ramarna.


Förutom de nätskulpturer och målningar som jag har i min atélje, så har jag även nätskulpturer och tittskåp till försäljning på följande gallerier:


¤Galleri Melefors, Platensgatan 7, Linköping      www.melefors.com  tel: 013-311431


¤Galleri Ö.k, Pilgatan 1c, Värnamo                   www.galleriok.com  tel: 070-5171160


¤Boarps Konsthall, Boarpsvägen 133, Båstad    www.galleriok.com   tel: 070-5171160    


¤Galleri 701, Östra Storgatan 47,Jönköping,         www.galleri701-ram.se tel: 036-16 44 21


¤Galleri Karlenström, Brämhultsv. 22, Borås, www.gallerikarlenstrom.se tel: 033-44 44 14


¤KH Konst & Antik, Isgatan 9, Örebro: www.khkonst antik.se 


Gå gärna in i Bildgalleri och välj bland de olika kategorierna. Det mesta som finns hemma i ateljén är till salu, kanske hittar du något du vill köpa eller undrar över, då får du gärna kontakta mig eller något av gallerierna.