Jag heter Kia Bergquist och bor i Nässjö. Jag har enskild firma och är medlem i Svenska Konstnärsförbundet. Här visar jag mina nätskulpturer och målningar.


Konsten har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Att få skapa och vara kreativ är fantastiskt och ett måste i mitt liv. Att gå in i sin egen bubbla och stänga av alla måsten är underbart och det är då det händer grejer. Det är bara tiden som sätter stopp.


De senaste åren fascineras jag av att avbilda människokroppen och ibland även djur och dess uttryck. Jag vill fånga en rörelse eller póse som förmedlar och uttrycker  en känsla / stämning. Att man kan se och känna  själva känslan / själen i konstverket.


Skulpturerna formas i metallnät som fästs på duk, målade "träpannåer", ram eller på sockel av trä eller sten. De formas för hand och målas ibland efter formning. Det finns även till en del av mina fristående skulpturer en dold ledbelysning med nätsladd som kan användas för att belysa skulpturerna och som ljuskälla.


Jag målar även på duk i blandteknik, där jag ibland inspireras av det skulpturala och där människor/kroppar ibland finns med som motiv.


Det du ser gör jag själv, även inramningar och tillverkningen av ramarna.


Förutom de nätskulpturer och målningar som jag har i min atélje, så har jag även nätskulpturer och nätskulpturtavlor till försäljning på följande gallerier:


¤Galleri Melefors, Platensgatan 7, Linköping      www.melefors.com  tel: 013-311431


¤Galleri Ö.k, Pilgatan 1c, Värnamo                   www.galleriok.com  tel: 070-5171160


¤Boarps Konsthall, Boarpsvägen 133, Båstad    www.galleriok.com   tel: 070-5171160    


¤Galleri 701, Östra Storgatan 47,Jönköping,         www.galleri701-ram.se tel: 036-16 44 21


¤Galleri Karlenström, Brämhultsv. 22, Borås, www.gallerikarlenstrom.se tel: 033-44 44 14


¤KH Konst & Antik, Isgatan 9, Örebro: www.khkonstantik.se 


Gå gärna in i Bildgalleri och välj bland de olika kategorierna. Det mesta som finns hemma i ateljén är till salu, kanske hittar du något du vill köpa eller undrar över, då får du gärna kontakta mig eller något av gallerierna.